Jef Schuur van Hotel Restaurant Bij Jef: “Bij ons is één en één drie”

Auteur: Redactie
Gastronomie 18 mei 2014
Jef Schuur van Hotel Restaurant Bij Jef: “Bij ons is één en één drie”

“Het eiland Texel bepaalt voor een groot deel de manier waarop ik mijn zaak run. Het hotel en het restaurant versterken elkaar. Eén en één is in ons geval drie. Gasten die bij ons logeren, komen in veel gevallen ook eten. En de restaurantgasten kunnen ’s avonds niet meer naar het vasteland terug. En in het hotel kunnen ze het gevoel voortzetten… Het hotel zorgt dus voor het restaurant en andersom.

Tackelen in de ochtend

Verwennen is een sleutelwoord bij ons. Dat voeren we door in alles wat we doen. Het begint al bij het ontbijt. De gasten zijn dan al in je zaak. Dan heb je dus de kans om ze te verrassen. Om ze imponeren. Om ze te verleiden. Dan is de kans dat ze ’s avonds voor het diner aanschuiven groter geworden. Wij hebben dus ook geen buffet. We serveren een acht gangen ontbijt met bijzondere gerechten op een bijzondere manier klaargemaakt. We hebben dan al de gelegenheid om te laten zien wat we kunnen. We tackelen onze gasten het liefst al in de ochtend! Met veertig couverts zitten we vol. Eventueel kunnen we nog uitbreiden naar zestig gasten, maar dat is passen en meten. We krijgen overwegend mensen te gast die een paar dagen weg zijn. In de winter moeten we het hebben van de weekeindjes, in hoogzomer is het iedere dag feest. Korte vakanties zijn steeds belangrijker geworden. Meermalen per jaar er even een paar dagen tussenuit vervangt voor veel mensen een lange vakantie. Daar profiteren wij van. Mijn oma zei altijd al: Een logee en verse vis, blijven drie dagen fris. En zo is het. Zo werk ik ook als hotelier. Buitenlandse gasten zien we hier niet zo veel. Belgen maken wel steeds vaker de overtocht. Die geven graag geld uit aan lekker eten.

Mooie en lekker dingen

Texel is ook prominent aanwezig op de menukaart. Veel producten van het eiland vinden hun weg naar het bord. De Waddeneilanden hebben veel te bieden qua smaak en kwaliteit. En ik hou van mooie en lekkere dingen. De groothandel bezorgt hier zes dagen per week, maar ik ben ook regelmatig op pad om bij de lokale leveranciers te snuffelen, te voelen en te proeven. Ik wil graag weten wat er groeit en bloeit en waar ik iets mee kan. We staan met drie man in de keuken, maar dat is eigenlijk te weinig. We werken ons een slag in de rondte. Met heel veel liefde & passie voor het vak maken we het de gasten naar de zin, maar twee mensen erbij is geen overbodige luxe… “

HM302014

Overig nieuws