Kerrie-kokossoep met gehaktballetjes en mie

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Kerrie-kokossoep met gehaktballetjes en mie

Ingrediënten

300 g varkensgehakt
30 g kokos (gedroogde geraspte)
1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko)
3 eetlepels olie (arachide)
1 kleine ui (fijngehakt)
2 eetlepels kerriepoeder
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (van zaad ontdaan en in ringen gesneden)
1 liter bouillon (kippen)
2 dl kokosmelk
100 g mihoen
50 g taugé
zout
peper

Bereiding

Meng het gehakt met kokos, zout en peper. Rol kleine balletjes van het gehakt. Kneus de sereh. Verhit de olie en fruit hierin de sereh, ui, kerriepoeder, knoflook en rode peper ongeveer 3 minuten. Voeg de bouillon aan het uienmengsel toe, breng de soep aan de kook en laat deze 25 minuten trekken. Verwijder de serehstengel uit de soep en voeg de kokosmelk toe. Breng opnieuw aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze in 5 minuten garen. Voeg de mihoen toe en kook deze kort mee tot de mihoen gaar is. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Garneer met taugé.  

Overig nieuws