Kevin Schlaman nieuwe chef-kok van Restaurant Intens in Thermen Bussloo

Auteur: Redactie
Personalia Gastronomie 18 december 2024
Kevin Schlaman nieuwe chef-kok van Restaurant Intens in Thermen Bussloo

Restaurant Intens, het fine-dining restaurant in Thermen Bussloo, heeft een nieuwe chef-kok: Kevin Schlaman. Sinds september staat Schlaman in de keuken van het restaurant in Voorst. De chef-kok zet verrassende smaken en nieuwe culinaire belevenissen op de kaart. “Gasten kunnen een avond verwachten waarbij de smaakpapillen goed worden geprikkeld”, aldus Schlaman.

Met zijn ervaring en visie is Schlaman een bekende naam in het Nederlandse culinaire circuit. “We zijn trots en blij dat Kevin onderdeel is van ons culinaire team”, vertelt Fabian Dolman, directeur Thermen Resorts. “Restaurant Intens is een begrip bij de gasten van onze thermen en voor gasten die speciaal voor Intens naar Voorst komen. Met Schlaman als nieuwe chef-kok gaan we onze gasten nog meer verwennen én verrassen, dat is zeker."

Culinaire visie en verrassingen

Thermen Bussloo had Schlaman al enige tijd in het vizier. De visie van de chef-kok sluit naadloos aan op die van Thermen Resorts en het team van Restaurant Intens. “Ik hou ervan om Nederlandse producten een hoog podium te geven”, vertelt Schlaman. “Onze Nederlandse bodem biedt geweldige producten. Als chef zie ik het als mijn doel om de gast hiervan te overtuigen. Een culinaire avond gaat niet per se om dure en exclusieve producten, het zijn vooral ingrediënten van dichtbij die een gerecht uniek maken én voor verrassingen zorgen.”

Schlaman werkt veel met groentes, kruiden en bloemen. “Dat levert heel spannende smaakcombinaties op. Ook slow cooking hoort in mijn keuken. Daarnaast denk ik goed na over wat je kan met de resten van een product; niet zomaar alles weggooien, dat is zo zonde. Boeren hebben er veel liefde ingestoken, de beesten hebben een fijn leven gehad. Daar moeten we als chefs met veel meer respect mee omgaan. Die filosofie delen Intens en ik, dat is een mooie basis om het menu nóg smaakvoller en boeiender te maken.”

Overig nieuws