Kleurrijke couscoussalade

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Kleurrijke couscoussalade

Ingrediënten (2-3 personen)

125 gram snelkook couscous
2 lente-uitjes of sjalotjes
10 takjes verse koriander
1/2 ananas (of uit een blikje)
1/2-1 eetlepel red curry pasta (uit een potje)
olijfolie
1/2 rode paprika
75 gram cashewnoten

Bereiding

Wel de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes of snipper de sjalotjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Hak de koriander fijn. Hak de cashewnoten grof. Schil de ananas dik, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees klein.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie zachtjes op een laag vuur in een koekenpan. Bak de lente-ui zachtjes 1 minuut in de olie en meng er de red curry pasta door. Fruit ca. 1 minuut. 
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. U kunt de salade direct lauwwarm serveren of een uur laten staan en dan koud serveren.

Serveertip: vul een kommetje met de helft van de salade. Druk het aan met de bolle kant van een lepel en stort het op een bordje zodat een mooi gevormd bergje couscoussalade ontstaat. Doe hetzelfde op een tweede bordje. Schep de rest van de salade eromheen.

Tip: vervang de ananas of een gedeelte door stukjes ontvelde sinaasappel. Serveer eventueel met stukken brood.

Overig nieuws