Op dinsdag 29 maart zijn de Publieksprijswinnaars van de Benelux Restaurant Week bekendgemaakt. Per regio hebben bezoekers van de culinaire week hun favoriete restaurant aangewezen. Korianders in Rhenen ontving met een gemiddeld cijfer van 9,5 de Publieksprijs voor beste restaurant van Nederland.
*Creatieve en gedurfde gerechten*
Het restaurant wordt geroemd om haar "zeer creatieve keuken met niet alledaagse maar gedurfde gerechtenÂ, zo schrijft één van de bezoekers op de site van Diningcity.com. De Kromme Dissel in Heelsum werd verkozen tot beste Michelin-sterrestaurant.
*Prijs van het publiek*
De Publieksprijs is de enige prijs in de Nederlandse culinaire wereld die door de restaurantbezoekers zelf wordt toegekend. Na afloop van de Restaurant Week ontvingen de gasten het verzoek om online een beoordeling te geven van de door hen bezochte restaurants. Ruim 30.000 bezoekers stemden online na afloop van het evenement op hun favoriete restaurant.In deze beoordeling zijn kwaliteit van het eten, service en sfeer meegenomen.
*Smaakmakers*
De winnende smaakmakers in België en Luxemburg waren Pas de Deux In België en La Distillerie in Luxemburg.
*Op de foto:* Chefkok Jeffrey Schoeman (2e van rechts) en gastvrouw Cindy Krikke (3e van rechts) van restaurant Korianders nemen prijs in ontvangst
Korianders publiekstopper Restaurant Week
29 maart 2011