Na een succesvolle en grootschalige renovatie presenteert Leonardo Hotels met trots het vernieuwde Leonardo Hotel Breda City Center. Het hotel, gelegen aan het Stationsplein, heeft de afgelopen maanden gefaseerd een transformatie ondergaan. Met de toevoeging van onder andere het nieuwe Chefs! Food & Drinks-restaurant is het hotel een aanwinst voor zowel zakelijke als leisure-gasten.
In oktober 2023 is Leonardo Hotel Breda City Center gestart met de renovatie van het hotel aan het Stationsplein in Breda. De renovatie is gefaseerd uitgevoerd, zodat het hotel geopend kon blijven voor gasten. Nu deze transformatie met succes is voltooid, verwelkomt het hotel met trots zowel zakelijke als leisure-gasten in een volledig vernieuwd interieur wat zorgt voor een frisse look en feel en de ambiance van het hotel naar een hoger niveau tilt. Het doel van de renovatie was om nog beter te kunnen voldoen aan de wensen van de hotelgasten én om zowel hotelgasten als lokale gasten meer mogelijkheden te bieden op het gebied van events en culinaire ervaringen.
Dankzij de renovatie sluit het hotel in Breda naadloos aan bij het kenmerkende ‘Leonardo-product’ waarin de keten haar gasten wil ontvangen. De moderne, maar herkenbare allure van Leonardo Hotels ervaren gasten niet enkel in de hotelkamers die een complete transformatie hebben ondergaan; ook de receptie, de lobby, de bar, het restaurant, de meeting ruimtes en het souterrain waren onderdeel van de ingrijpende renovatie. Nu de renovatie is afgerond, is het hotel in Breda de perfecte weerspiegeling van de ervaring die Leonardo Hotels haar gasten wil bieden, zo vertelt General Manager Priscilla Seoram-Jackson: "Het hotel is nu echt een samenhangend geheel. Dat voel en zie je direct wanneer je het hotel betreedt. We bieden onze gasten een totaalpakket: het is de perfecte mix van onze vertrouwde service, nieuwe faciliteiten, de allure van Leonardo Hotels én de invloed van deze bruisende stad. Dat is precies waar met name onze zakelijke gasten behoefte aan hebben.”
Invloed van de stad
Breda staat bekend om haar bourgondische inwoners, rijke historie, monumentale panden en groene stadsparken. Ontwerpbureau Ennik Interieur, waarmee Leonardo Hotels een samenwerking is aangegaan voor het ontwerp van de renovatie, heeft zich daarom laten inspireren door de karakteristieke elementen en de toekomstvisie van de stad Breda en heeft dit gecombineerd met de herkenbare allure waar Leonardo Hotels voor staat. Het resultaat is een design waarin de Bredase kwaliteiten Grenzeloos, Groen en Gastvrij duidelijk weerspiegeld zijn. Wie de stad Breda kent zal het nieuwe design als een perfecte match ervaren; voor wie Breda (nog) niet kent biedt het hotel een natuurlijke mix van warmte, stijl en groen, die ervoor zorgt dat zowel zakelijke als leisure-gasten zich thuis voelen in het hotel.
Nieuwe culinaire ervaring
De grootste toevoeging aan het hotel in hartje Breda is restaurantconcept Chefs! Food & Drinks. Het nieuwe restaurant serveert ontbijt, lunch en diner, en neemt gasten dankzij de open keuken mee in
een dynamische culinaire ervaring. Waarin het ‘Open Kitchen, No Secrets’-concept niet alleen interactie met de chefs in de keuken creëert, maar dit doortrekt naar de tafel van de gast. Ook het bedienend personeel draagt een koksbuis en fungeert als chef, waardoor gasten genieten van een persoonlijke culinaire ervaring waarbij de gerechten aan tafel worden afgemaakt door een van de chefs. Het restaurant is dan ook een welkome toevoeging aan het hotel in Breda, waarbij het hotel hoopt dat het niet alleen hotelgasten een culinaire ervaring biedt, maar ook gasten van buitenaf kan verleiden.
Meetings en events
Het nieuwe restaurant leent zich ook als perfecte locatie voor zakelijke en particuliere events, zoals netwerkborrels, jubileumvieringen, verjaardagsfeesten of babyshowers. Van een drie- of viergangendiner tot een uitgebreid buffet, walking dinner, borrelhapjes of zomer- en winterbarbecues: de mogelijkheden in het vernieuwde horecaconcept zijn eindeloos. Voor iedere gelegenheid is er wel een geschikte ruimte te vinden in het gerenoveerde hotel. Zo is er op de begane grond een nieuwe private dining room te vinden waar groepen tot zestien personen kunnen genieten van een privédiner. En door de flexibele opstelling, kan deze ruimte ook gebruikt worden als boardroom. De nieuwe Chefs Cellar, te vinden in het souterrain, leent zich dankzij het vernieuwde ontwerp perfect voor evenementen tot tachtig personen.
“We merken dat grote groepen behoefte hebben aan privacy en dat bieden wij nu ook met het gerenoveerde souterrain”, vertelt Seoram-Jackson. “De Chefs Cellar is dankzij is dankzij de ligging uitermate geschikt voor besloten corporate en social events.”
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.