Linzensoep met kikkererwten en chorizo

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Linzensoep met kikkererwten en chorizo

Ingrediënten (4 personen)

100 gram linzen
2 eetlepels olijfolie
60 gram chorizo, fijngehakt
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 theelepels gemalen komijn
3 theelepels gemalen koriander
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel gedroogde chilivlokken
4 tomaten, alleen het vruchtvlees (klein gesneden)
1 blik van 400 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 eetlepel tomatenpuree
zout en peper
sap van 1/2 citroen naar smaak

Bereiding

Doe de linzen in een grote pan, overgiet ze royaal met kokend water en laat circa 20 minuten net gaar koken. Laat uitlekken en was de pan. Verhit olie in de pan en fruit de chorizo, ui en knoflook 4 minuten op halfhoog vuur. Roer er gemalen komijn en koriander, kaneel en chilipeper door en daarna de tomaten, kikkererwten, tomatenpuree en bouillon.
Breng aan de kook, draai het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat de soep 15 minuten pruttelen. Voeg na het pruttelen de kikkererwten toe. Breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap. Schep de soep in diepe borden.

Overig nieuws