Maaltijdsalade met fruit, kip en kaas

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Maaltijdsalade met fruit, kip en kaas

Kaas is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je kip op het menu zet. Misschien wel juist daarom is het zo’n verrassend lekkere combinatie: kipfilet, fruit en Vergeer Saladekaas. Wie eenmaal proeft, weet direct dat het bewijs weer eens is geleverd: durf te variëren en te proberen, en de beloning is een feest voor de smaakpapillen.

Ingrediënten (4 personen):

2 stuks kipfilet
2 stronkjes witlof
2 stengels bleekselderij
1 banaan
1 appel
4 stuks of blikje mandarijnen
50 gram gehakte walnoten
50 gram rozijnen
150 gram Vergeer Saladekaas
1 potje sour cream
2 eetlepels honing
2 eetlepels worcestershiresauce
zout en peper

Bereidingswijze:

Bak de kipfilets gaar in een koekenpan. Snijd de witlof en de bleekselderij in dunne ringen, de banaan en de appel in kleine stukjes en pel de mandarijnen. Snijd de gare kipfilet in blokjes en meng alle ingrediënten door elkaar. Roer de sour cream los met de honing, de worcestershiresauce, peper en zout en meng deze door de salade. Strooi als laatste de Vergeer Saladekaas eroverheen. Serveer met warm stokbrood.

Tip:

Probeer deze salade ook eens met gerookte kip in plaats van kipfilet, en voeg wat gezouten cashewnoten toe.

Overig nieuws