Maissoep met varkensvleesreepjes

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Maissoep met varkensvleesreepjes

Ingrediënten 

300 g varkensvleesreepjes
1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
50 g boter
2 uien (fijngehakt)
1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt)
1 liter bouillon
1 dl room
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)

Bereiding

Kruid de varkensvleesreepjes met de Mexicaanse kruiden. Verwarm 25g boter en fruit hierin de uien 3 minuten. Voeg de maïs en bouillon toe en kook de soep ongeveer 15 minuten. Verhit ondertussen 25 g boter en bak hierin de varkensvleesreepjes in 5 minuten gaar. Haal ze uit de pan. Voeg de room aan de soep toe en breng opnieuw aan de kook. Pureer de soep en breng de soep verder op smaak met zout en peper. Garneer met koriander.

Overig nieuws