Mario Ridder van Restaurant De Zwetheul in Schipluiden is niet verbaasd dat ´de derde´ Michelinster niet werd uitgedeeld dit jaar. "We moeten de hand in eigen boezem steken. In Nederland zijn we er gewoon nog niet klaar voor. Eerst maar eens werken aan continuïteit." De chef-kok was volgens de culinaire media
zelf een van de kanshebbers voor een derde ster.
*Jong talent*
Ridder richt de aandacht graag op de restaurants die wel een ster kregen. "Librije's Zusje, De Kromme Watergang en Chapeau!, daar zit enorm veel jong talent. Terecht dat zij een ster krijgen. De chef-kok van Chapeau bijvoorbeeld, die is nog heel jong, maar weet nu al zo'n prestatie neer te zetten. Hij is een enorm talent!
*Voor de gasten*
"We moeten ophouden met die hele hype rondom de Michelinwaardering. Het gaat erom dat we onze gasten iets geweldigs voorzetten. Als je dat lukt, dan komt die ster vanzelf. Ik kook voor mijn gasten, niet voor de sterren."
~Joke Adema~
Mario Ridder begrijpt uitblijven derde ster
28 november 2011