Ingrediënten
300 gram wijtingfilet
4 rijpe tomaten
½ venkelknol
3 eetlepels olijfolie
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
1 eetlepel sinaasappelrasp
100 ml witte vermout of wijn
600 ml visfond of visbouillon
Bereiding
Kruis de tomaten in en dompel ze in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd in vieren. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de stengels en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkelknol in kleine blokjes. Kruid de stukken wijting met zout en peper. Bak de stukken wijting in 4-6 minuten net gaar. Schep ze op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm. Fruit de knoflook, ui en venkel in het bakvet in 2-3 minuten glazig. Schep de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak ze even mee. Schenk de vermout erbij en voeg de fond toe. Laat de soep 5 minuten koken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg de stukken wijting in warme soepborden en schep de soep erop. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.