Aan het eind van de zomer zijn verse meloenen nog in alle soorten en maten verkrijgbaar. In dit recept is het aan u om hiermee te experimenteren. Behalve watermeloen lijken alle soorten wel in aanmerking te komen. Hou de zomer nog even vast en verras uw gasten met een bijzonder fruitig brood: meloenbrood.
Ingrediënten (1 brood)
1 kop tot moes geprakte meloen
4 eetlepels olie
5 eetlepels rietsuiker(melasse)
2 eieren
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder
4 eetlepels pindakaas
2 koppen volkorenmeel
2 eetlepels bakpoeder
zout naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Smeer een grote broodvorm in met boter. Klop olie, rietsuikermelasse, eieren, kaneel, nootmuskaat, en meloen tot een gladde massa. Roer volkorenmeel, bakpoeder en zout goed door elkaar. Meng dit met het meloenmengsel en de pindakaas tot een glad, goed gemengd deeg. Bij een te nat deeg kunt u met scheppen bloem ‘bijsturen’. Schep het deeg in de broodvorm en bak het in 1 uur goudbruin en gaar. Of vorm een stoere rustieke bol, of kleine broodjes om te delen.
Tip
Meloenbrood komt heel goed tot zijn recht met een plak boeren geitenkaas.
Bereidingstijd
20 minuten (exclusief baktijd)