Hoogstaande masterclasses van internationale allure voor toekomstige Friese topkoks. Met ingang van studiejaar 2017-2018 biedt Middelbare Hotelschool Friesland deze aan. Dit is mogelijk door de samenwerking van dit onderdeel van het Friesland College met Ducasse Education, opgericht door niemand minder dan de Franse top chef-kok Alain Ducasse.
De chef-koks die verbonden zijn aan Ducasse Education hebben allen ruimschoots hun sporen verdiend in het vakgebied. Zij komen de masterclasses vanaf september dit jaar met regelmaat verzorgen in de keuken en de patisserie van de middelbare hotelschool in Leeuwarden.
Tot de deelnemers aan de masterclasses behoren studenten die op de hotelschool innovatieve specialistenopleidingen volgen: dubbelopleidingen als Gespecialiseerd kok & Leidinggevende keuken en Gastronoom/sommelier & Leidinggevende bediening, en de pure specialistenopleiding Patissier. Ook de leermeesters van de studenten worden uitgenodigd voor de masterclasses.
Met de samenwerking speelt Middelbare Hotelschool Friesland in op de ontwikkelingen in de branche: er is met name in het hogere horecasegment vraag naar goed opgeleide koks en patissiers, die beschikken over specialistische kennis. De school wil met het aantrekken van chef-koks van internationale allure studenten voorbereiden op een werkveld waarin ze breed inzetbaar zijn en kunnen excelleren in hun vak.