De vakjury, bestaande uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), David Bakker (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca), Maaike de Reuver (Food Inspiration) en Mehrsa Ghadiri (Innside by Meliá en F&B Professional of the Year 2021), is een dag op pad geweest door het gehele land om de finalisten een bezoek te brengen.
De titel F&B Professional of the Year 2023 is gewonnen door Naomi Bormans, Food & Beverage Operations manager bij Château St. Gerlach. De award werd uitgereikt tijdens het traditionele jaargala van AF&BM (hét netwerk voor F&B professionals) dat ditmaal plaatsvond in het sprookjesachtige Parc Broekhuizen.
Naomi Bormans nam het in de finale op tegen Lendl Mijnhijmer, Maitre & Wine Director van Hotel 27 / Bougainville en tegen Mark Roselle, locatiemanager vanuit Hutten Catering in het Philips Stadion.