Horecaslager en importeur Nice to Meat heeft gisteren in het Hilton Amsterdam Hotel de eerste Hilton Classic US burger feestelijk gepresenteerd. Het Nederlandse bedrijf heeft het exclusieve recht verworven om deze hamburger te leveren aan alle ruim 120 Hilton hotels in vierentwintig landen in Europa. Het zal op jaarbasis gaan om enkele honderdduizenden hamburgers.
*Primeur*
Hilton Amsterdam Hotel kreeg de primeur omdat daar begin jaren zestig, als eerste vestiging in Europa, de oerversie van de Hilton Classic burger op het menu stond. Volgens Nice to Meat directeur Mikel Pouw kreeg zijn bedrijf de opdracht na een tender en verschillende proefsessies.
*Black Angus*
Het vlees is afkomstig van het Amerikaanse Black Angus ras. "We produceren dit bij het Amerikaanse Creekstone Farms. De Black Angus runderen krijgen voor de slacht en speciale voeding van maïs", vertelt Pouw. Het slachten en de verwerking tot hamburgers gebeurt onder één dak. Het vlees komt van één stuk (uit de hals) en dus niet van diverse vleessnippers. "Dit alles maakt dat het vlees absoluut veilig is", aldus Pouw.
~Foto: De Hilton Classic US~
~Sanny Visser~
Nice to Meat brengt eerste Hilton burger
18 maart 2010