De meermaals door Michelin bekroonde Bib Gourmand-kok Fred Wielinga staat vanaf 1 juni in de keuken bij Restaurant Legemeer. "Een verrijkende stap met nieuwe kansen in mijn carrière", aldus Wielinga.
*Open keuken*
Restaurant Legemeer is onderdeel van "Hampshire Classic - Landhotel Legemeer":http://www.hampshire-hotels.com/hotel/34/Landhotel_Legemeer_-_Hampshire_Classic.html. De chef-kok zal in zijn nieuwe werkplek te zien zijn in een open keuken. WielingaÂs kookstijl is een mix van klassieke, krachtige smaken en de smaak van het Friese land. "Werken met authentieke regionale producten en dat mooi combineren met klassieke gerechten, is geweldig", vindt de chef.
*Hotel-restaurant*
Tot voor kort werkte Fred Wielinga bij Restaurant 't Jagertje in Langweer en daarvoor kookte hij zich op jonge leeftijd in de kijker bij restaurant De Gasterie in Hindeloopen. Wielinga over zijn switch van restaurant naar hotel-restaurant: "Ze kunnen nu ook nog blijven slapen. Fantastisch, toch?"
~Myrtille Vromans~
Nieuwe uitdaging voor Bib-chef Wielinga
28 mei 2012