Maandag 12 december vond de ÂNight of Gastronomy in Hotel Okura Amsterdam plaats. Wijnimporteur LÂException Lenselink blies het gala na een pauze van zes jaar nieuw leven in. Uitgenodigd waren de chefs en eigenaren van
de beste restaurants in Nederland met een notering in de Michelin-gids met een of meerdere sterren, een Bib Gourmand en/of in GaultMillau, Lekker en Grootspraak.
Daarnaast waren ook de hoteliers van de vijfsterrenhotels en boutique hotels in Nederland van de partij. De top van de Nederlandse horeca was met circa 400 personen in grote getale aanwezig.
*Culinaire invulling*
Topchefs Julius Jaspers en Robert Kranenborg zorgden samen met de keukenbrigades van Okura en de Sterklas van ROC voor de culinaire invulling. De Franse chef Benjamin Bruno van het beroemde truffelrestaurant in Lorgues serveerde zijn beroemde aardappel met truffelcrème.
*Niet roeren maar draaien*
Chefs Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve en Ron Blaauw lieten zien en horen dat zij meer kunnen dan alleen koken en en namen plaats achter de draaitafel.
Ter gelegenheid van het gala werd er het magazine ÂThe Best of Gastronomy 2011/2012Â gelanceerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan cabaretier Jochem Myjer.
~Frank Lindner~
Top Nederlandse horeca aanwezig bij gala
15 december 2011