Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?

8 maart 2011
Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?

'Opleiden of afglijden' is de titel van het AF&BM-debat op maandag 14 maart. Deze debatmiddag staat in het teken van leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst. De wereld verandert. Goed gekwalificeerd personeel is belangrijker dan ooit, maar wordt steeds moeilijker te vinden. Hoe motiveren we jongeren om te kiezen voor het horecavak? Hoe moeten we ze opleiden?

*In debat*
Kortom, wat kunnen F&B professionals doen om gemotiveerd en goed opgeleid personeel te krijgen en te houden. Nu én in de toekomst. De AF&BM stelt zichzelf deze vragen en heeft voor 2011 onderwijs opgenomen in haar speerpunten. Tijdens de bijeenkomst op 14 maart aanstaande willen we op de Locatie ROC Mondriaan Den Haag in debat. Met een aantal deskundigen. Met leerlingen. En met u!

*Aanmelden*
F&B eindverantwoordelijken kunnen zich aanmelden via "info@afbm.nl":mailto:info@afbm.nl

*Programma:*
*14.30-15.00 uur* Ontvangst.

*15.00-15.05 uur* Welkomstwoord AF&BM en introductie dagvoorzitter Sander Allegro.

*15.05-15.45 uur* Presentatie Erik Driessen: ‘Leren mag ook leuk zijn!”. Erik Driessen is medeoprichter van Foodstep en geeft deze middag een blik in de toekomst van Horeca onderwijs.

*15.45-16.15 uur* Discussie: Hoe in te spelen op nieuwe onderwijsmethoden?

*16.15-16.30 uur* Onderwijs break.

*16.30-17.15 uur* Presentatie Tom Kellerhuis: “Hoe is het om horecaleerling te zijn?”. Journalist Tom Kellerhuis werkte sinds jaar en dag voor opinieweekblad HP/De Tijd. Hij maakte geruchtmakende interviews met vooraanstaande figuren uit de kunsten, de politiek en de populaire cultuur. Maar in 2008 besloot hij, zijn baan als chef Kunst en Cultuur voor HP/De Tijd op te zeggen en meldde hij zich aan voor de koksopleiding bij het ROC van Amsterdam om vervolgens tussen de pubers als leerling-kok te werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Kellerhuis liep stage bj onder meer John Halvemaan, Restaurant Tantris in Munchen, Apicius in Castricum en brasserie Dauphine in Amsterdam.

*17.15-18.15 uur* Debat over leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst met onder meer Harry de Bruin (bestuursvoorzitter Zakelijke Dienstverlening ROC Mondriaan), Bob Schut (managing director SVH) en Eduard van der Toolen (directeur Kwaliteit in Gastvrije Service).

*18.15-20.00 uur* Informeel en filevermijdend diner en borrel.

*Inschrijven!*
Kom ook! Geïnteresseerde F&B eindverantwoordelijken zijn van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend en ter kennismaking met de vereniging AF&BM de bijeenkomst bij te wonen. Men kan zich aanmelden via "info@afbm.nl":mailto:info@afbm.nl

*Locatie*
ROC Mondriaan Den Haag
Koningin Marialaan 9
2595 GA Den Haag

~Frank Lindner~

Overig nieuws