Chef-kok Alfred van Dijk heeft met zijn leerling Mike Augustinus op de Horecava het Gouden Koksmes 2013 gewonnen. "Dit is schitterend", reageerde Van Dijk na afloop.
*Verse ingrediënten*
Wynand Vogel reikte de prijzen uit: ÂHet is heel leuk om de leerling en de leermeester samen te zien koken. Ik heb mooie prestaties gezien. Het is belangrijk om vooral verse ingrediënten te kopen. Daar zie je verschil in. De deelnemers kregen de taak om een viergangenmenu te maken. Een vegetarische amuse en het nagerecht moest uit drie ingrediënten van kaas bestaan; dit waren één van de eisen.
*Nummers twee en drie*
De tweede prijs ging naar Dennis van den Belt, souschef van Landgoed Het Roode Koper en leerling Gert van der Heijden. Jurycommentaar: ÂHet team heeft een goede instelling en gebruikte mooie ingrediënten. Remco Poppe, zelfstandig werkend kok bij Mooirivier in Dalfsen nam de derde plek in beslag met zijn leerling Vinvent Ophoff.
Foto: Marijn Brok
~Myrtille Vromans~
Oude Dykhuys wint Gouden koksmes
8 januari 2013