Smaakprofessor Peter Klosse heeft op 25 november officieel zijn lectoraat aan de hotelschool in Maastricht aanvaard. Na zijn rede over de wetenschap achter smaak, proeven en eten werd hij
geïnstalleerd en ontving Klosse de versierselen de bij zijn functie als lector in gastronomy in foodservice horen.
*Volle zaal*
Onder het toeziend oog van zijn gezin, docenten, studenten, en hoteliers en vakgenoten, kreeg Klosse door Kitty Kwakman van de hotelschool het speltje horend bij zijn lectoraat opgespeld. Decaan Ad Smits gaf Klosse een bijzonder boek waarin de geschiedenis van de Hotel Management School Maastricht uit de doeken wordt gedaan.
*Tijd voor verandering*
In zijn lectorale rede ÂSmakelijke wetenschap ging Klosse in op zijn spraakmakende ideeën over gastronomie en smaak. Hij vindt dat het tijd is voor een paradigma-shift; fundamenteel anders denken over smaak en proeven. Gastronomisch denken geeft nieuwe inzichten in het beantwoorden van de vragen van morgen op het gebied van voeding en gezondheid.
~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl
Klosse lector hotelschool Maastricht
25 november 2013