Prins Hendrik Texel heropent met vogelthema

Auteur: Redactie
Opening 6 juni 2023
Prins Hendrik Texel heropent met vogelthema

“Het restaurant was hard toe aan een renovatie”, aldus eigenaar Ernst Weyschede (39). De afgelopen maanden is de keuken vernieuwd, heeft het restaurant een modernisering ondergaan en zijn er zes nieuwe hotelkamers gerealiseerd.

Weyschede opende Prins Hendrik Texel nadat hij is opgeklommen van medewerker bediening tot rechterhand van de eigenaar bij onder andere Paviljoen de Colonie in Breda. “Mijn partner Ingeborg en ik hadden allebei de ambitie een hotel te runnen. Mijn oma woonde op Texel en ik kwam van kleins af aan al op het eiland. Het eiland sprak ons aan, dus we zijn gaan kijken naar de mogelijkheden.” Pal aan de Waddendijk met de Waddenzee als voortuin en natuurgebieden ingericht voor het behoud van vogels, is voor Weyschede en zijn partner een oase van rust.

Het nieuwe Prins Hendrik Texel

Het restaurant is volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd met het thema ‘vogels’. “Door het slopen van het oudste gedeelte en nieuwbouw te plaatsen konden we een restaurant realiseren met een centrale bar, die ook fungeert als frontoffice, en een open keuken.” Ook de hotelkamers zijn gemoderniseerd waar het vogelthema naar voren wordt gehaald. “Prins Hendrik Texel is nu volledig gebaseerd op de vogels die op het eiland leven en verwijst naar de omgeving van het hotel.”

“Toen we startten bij Prins Hendrik hadden we voornamelijk een oudere, vogelliefhebbende doelgroep.” Na een eerdere renovatie van de hotelkamers bleek het hotel ook interessanter voor een jongere doelgroep. Met de realisatie van zes nieuwe kamers hoopt het duo nog meer in te gaan op comfort. “We merken dat er meer vraag is naar comfort en luxe, op deze wijze kunnen we hier goed op inspelen.”

 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws