Pulitzer’s Bar, de klassieke art-deco hotelbar in het elegante Pulitzer Amsterdam, kondigt een take-over aan van ’s werelds beste cocktailbar (Tales of the Cocktail 2017) Dandelyan op 9 en 10 november 2017.
Het gedreven team achter Dandelyan, gevestigd in het Mondrian Sea Containers hotel aan de oevers van de Thames in Londen, serveert gedurende twee dagen cocktails van het huidige en voormalige menu. Het speciaal ontworpen menu vol exotische smaken en onverwachte combinaties en de door Dandelyan gekozen muzieklijst maken de pop-up ervaring compleet.
Voor deze twee dagen vliegt Dandelyan een team van drie naar Amsterdam, waaronder Alex Lawrence - Head Bartender Dandelyan en James Wheeler - Assistant General Manager Dandelyan. Een van de meest prominente spelers in de bartending scene van Amsterdam, Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, assisteert deze dagen om Dandelyan tot leven te brengen in de Nederlandse hoofdstad.
Zowel hotelgasten als bezoekers van de bar krijgen de kans om het eenmalige menu te ervaren met drankjes als ‘Evil Manhattan’, ‘Natural Born Gatherer’ en ‘Pinnacle Point Fizz’.
James Wheeler vertelt, ”We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking; het team van Dandelyan is echt dol op Amsterdam en Pulitzer Amsterdam was absoluut de voor de hand liggende keuze om een take-over te doen. De bar heeft een soortgelijke sfeervolle en elegante setting, en hetzelfde karakter als die van Dandelyan. We hebben een menu samengesteld met drankjes van zowel het huidige als voormalige menu om Dandelyan’s signature cocktails naar deze bruisende Europese stad te brengen.”
Het interieur van Pulitzer’s Bar en Dandelyan (onder leiding van Tom Dixon) zijn beide door de designer Jacu Strauss ontworpen.
De Dandelyan take-over is open voor publiek op:
Donderdag 9 november 18:00 – 01:00
Vrijdag 10 november 18:00 – 02:00