Qbic Hotel Londen gooit servies weg

15 november 2013
Qbic Hotel Londen gooit servies weg

Het Qbic Hotel in Londen gaat gebruik maken van wegwerpservies. Nee, geen goedkope plastic bordjes. De Nederlandse eigenaar, Paul Rinkers, introduceert in zijn hotel
duurzaam geproduceerd designservies, dat volledig afbreekbaar zal zijn. Er wordt gebruik gemaakt van drie productlijnen; Sucadrops (van suikerriet), Hampi (van palmbladeren) en Aspenware (van hout). Het Nederlandse bedrijf SD Trading is verantwoordelijk voor het wegwerpservies.

*Besparingsvoordelen*
De komst van het wegwerpservies heeft meerdere voordelen voor het hotel. Er hoeft minder gebruik gemaakt te worden van afwasmachines, wat energiekosten bespaard. Ook scheelt het in personeelskosten. Na gebruik wordt het bestek gecomposteerd en uitgestrooid over het dak van het hotel.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws