QL Hotels & Restaurants presenteerde op maandag 12 december de QL Gids 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst in QL Hotel Seven One Seven aan de Amsterdamse Prinsengracht.
Het eerste exemplaar werd door Hein van Beek, founder van QL Hotels & restaurants uitgereikt aan Günther Gülker, directeur Duits-Nederlandse Handelskamer. Van Beek benadrukte dat QL in Duitsland een prachtige (groeiende) collectie hotels met uitstekende restaurants verzameld heeft en kijkt uit naar een bijzondere samenwerking tussen QL Hotels & Restaurants en de Duits-Nederlandse Handelskamer.
De QL Gids 2017, 324 pagina’s dik, in drie versies (Nederlands/Engels, Duits/Engels en Frans/Engels), is volledig in lijn gebracht met de in dit jaar gelanceerde QL Magazines en QL’s totaal vernieuwde website (qlhotels.com). Het gehele herfst/winter magazine en een aantal voorbeeldpagina’s van de gids staan op de website van QL weergegeven.
In 2016 hebben zich in -voor QL- vier nieuwe landen (Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland) 9 hotels bij QL Hotels & Restaurants aangesloten, waaronder Oaxen Krog & Slip, Stockholm, Zweden (twee Michelinsterren) en Verwöhnhotel Sonnhof, St. Veit im Pongau, van de in Oostenrijk bekende televisiechef Vitus Winkler.
QL Hotels & Restaurants – QL staat voor Quality Lodgings - is in de loop der jaren uitgegroeid tot een collectie van zo'n 130 kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Zwitserland. Goed eten en drinken en voortreffelijk slapen gaan bij QL één op één samen.
Het boeken bij de QL Hotels & Restaurants geschiedt voor de aangesloten hotels en restaurants commissievrij. Dit sluit naadloos aan op de door QL recent geïntroduceerde Fair Deal: het inkopen zo dicht mogelijk bij de bron.