Quarter pound burger

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Quarter pound burger

Ingrediënten 

500 gram rundergehakt
1 eetlepel grillkruiden
5 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
100 g roomkaas (vers)
1 tomaat
4 blaadjes sla
1 ui
4 broodjes (maïs, rond)

Bereiding

Meng het gehakt met de grillkruiden en 2 eetlepels bieslook. Vorm van het gehakt 4 ballen en druk ze plat, zodat je hamburgers van ± 2 cm dikte krijgt. Meng de verse roomkaas met de rest van de bieslook. Pel de ui en snijd deze in 8 dunne plakken. Snijd de tomaat in 8 dunne plakken. Was en droog de blaadjes sla. Leg de hamburgers op een grillrek en rooster ze onder de grill aan beide kanten bruin en gaar. Geregeld keren. Snijd de broodjes open en toast ze onder de grill. Besmeer de broodjes met de verse roomkaas en beleg ze met de blaadjes sla, plakjes tomaat, de hamburgers en de uienringen.

Overig nieuws