Ingrediënten (4 personen)
400 gram quinoa
2 rode paprika’s in blokjes
1 blikje (400 gram) maïskorrels, uitgelekt
2 sjalotjes, in dunne ringen
Sap van 1/2 citroen
1 theelepel honing
3 eetlepels druivenpitolie (of canola-olie)
2 eetlepels azijn
2 eetlepels gehakte verse rozemarijn
1/2 theelepel gedroogde koriander
1/2 theelepel venkelzaad
zout en versgemalen peper
Bereiding
Kook de quinoa ongeveer 15 minuten in gezouten water op laag vuur en laat uitlekken. Meng de quinoa met de paprikablokjes, zoete maïs, sjalotjes, citroensap, honing, olie, azijn, rozemarijn, koriander en venkelzaadjes. Voeg eventueel zout en peper toe. Zet de salade 30 minuten in de koelkast en controleer voor het opdienen opnieuw zout en peper.