Op 31 oktober 2010 traden Meesterkoks Marcel de Leeuw en Ron Blaauw toe tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Tijdens de Gildedag vond de inauguratie plaats door Gildemeester Cees Helder. De twee Meesterkoks legden in 2010 met succes hun SVH-Meesterproef af.
*Niet voor iedereen*
Cees Helder overhandigde de Code van Eer van het Gilde aan Meesterkok Marcel de Leeuw (Restaurant de Kersentuin van Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam). Meesterkok Ron Blaauw was door privéomstandigheden verhinderd.
Helder: "De titel Meesterkok is voor weinigen weggelegd. Je moet er talent, creativiteit, ondernemersvisie, kennis, ervaring, doorzettingsvermogen en vooral ook passie voor het vak voor hebben. Dit hebben jullie en we zijn er trots op dat jullie je bij dit Gilde aansluiten."
De Gildedag vond plaats op landgoed Wolfslaar waar Meesterkoks Ton Pinxten en Maarten Camps zorgen voor de culinaire invulling van de dag.
Blaauw en De Leeuw nieuwe Gildeleden
31 oktober 2010