Het zal niemand ontgaan zijn. Ruim 2 weken zat de Amerikaanse overheid aardig op slotÂ
Dit betekent voor een paar dagen niet zo veel maar het begint nu toch wel pijn te doen. Nog niet voor ons, maar
wel voor enkele eigenaren van woningen die wij onder management hebben. De rekeningen lopen door en moeten betaald worden, maar ze (de eigenaren) staan tijdelijk op straat, of werken door, maar ontvangen voorlopig geen salarisÂ
Best wel angstaanjagend, temeer het steeds onduidelijker wordt of diegenen die voorlopig doorwerken überhaupt nog wel gecompenseerd zullen worden voor deze opgebouwde achterstand.
*Alles op de pof*
Het toerisme hier in de regio draait als normaal (het drukkere naseizoen is net begonnen) maar langzaamaan wordt duidelijk dat door de overheid betaalde/gesponsorde attracties (zoals parken, musea, et cetera) de deuren gesloten moeten houden omdat de reserves in de afgelopen weken opgebruikt zijn. Nou komen de meeste bezoekers deze kant op vanwege de grote themaparken, welke geen van allen overheidsgelden ontvangen, maar de vraag rijst of een deel van onze markt nog wel voor het drukke Thanksgiving-weekend en de kerstperiode zal boeken, niet wetende hoe zwaar de financiële domper zal uitpakken na afloop van deze shutdown. In een land waar veel op de pof wordt gekocht en credit cards het meest populaire betaalmiddel zijn, hebben consumenten doorgaans weinig speelruimte wanneer er iets onvoorziens gebeurt.
*Rare jongens die Amerikanen*
Gisteren is bekend geworden dat de leiders eruit zijn gekomen en de dreigende Âgovernment default situatie is afgewend, in ieder geval voorlopig. In principe moet de Amerikaanse overheid uiterlijk deze week de wereld verzekeren dat ze in staat is haar rente- en schuldbetalingen te voldoen. Is dat niet het geval, dan lijkt een nieuwe wereldcrisis moeilijk af te wenden. Gezien de ontwikkelingen sinds gisteren lijkt alles toch weer op zÂn pootjes terecht te komen, maar zoals ik al eens eerder schreef: het blijven rare jongens, die Amerikanen. Ik vind het werkelijk waar ongelofelijk hoe een economische grootmacht als Amerika in deze situatie terecht kan komen. Ik weet dat de typische coalitieregeringen in bijvoorbeeld Nederland ook niet voor alles een oplossing hebben, maar met één of meerdere compromissen komen we daar vaak wel een paar stappen vooruit.
*Lijnrecht tegenover*
Het Amerikaanse overheidssysteem waarbij er in feite slechts twee politieke partijen bestaan (je bent Republikein of Democraat), zorgt ervoor dat regeerders zo vaak lijnrecht tegenover elkaar staan dat een patstelling bijna dagelijks aan de orde is. Niet het recept voor succes, denk ik. Om een bedrijf succesvol te laten draaien stel je ook niet twee leiders aan die een totaal verschillende visie hebbenÂ
Rembert Vonk, "www.excellentvacationhomes.com":http://www.excellentvacationhomes.com/
RV We zijn gesloten...
17 oktober 2013