Gezond en lekker gaan goed samen met cranberry’s. Ze leveren waardevolle vezelstoffen en bevatten daarbij geen cholesterol of vet en hebben weinig natrium. De unieke combinatie tussen zoete en zure tinten uit het fruit zorgen ervoor dat cranberry’s uitermate geschikt zijn voor lichte (na)zomerse gerechten. Door de dieprode kleur van de cranberry’s ziet een salade er bovendien extra appetijtelijk uit.
Ingrediënten (4 personen)
150 gram peultjes
1-2 stronkjes witlof
2 kleine courgettes
1 mango
100 gram verse cranberry's
3-4 eetlepels olie
sap van 2 limoenen
zout, grof gemalen peper
scheutje ahornsiroop
Bereidingswijze
Peulen wassen, schoonmaken en afhankelijk van de lengte halveren of in drieën snijden. In water met zout blancheren, zeven en goed laten uitlekken. Een paar blaadjes van het witlof apart houden voor de garnering, struikjes in de lengte halveren, het bittere stronkje uithollen en de blaadjes in vingerbrede repen snijden. Courgette wassen en in plakken snijden. Mango schillen, vruchtvlees van de pit snijden en in decoratieve stukjes verdelen.
Cranberry’s met een à twee eetlepels koude olie in een pan doen en langzaam verhitten. Twee tot drie eetlepels water toevoegen en zo’n twee minuten zachtjes koken. Cranberry's uit het vocht scheppen en door de klaargemaakte groente roeren. Vocht van de cranberry’s met resterende olie, limoensap, zout, peper en ahornsiroop door elkaar tot een dressing roeren en luchtig door de salade mengen. Garneren met witlofbladen.
Bereidingstijd
Ongeveer 12 minuten