Ingrediënten (2 personen)
4 dikke sneden donker meergranenbrood
100 gram sugarsnaps of peultjes
sap en rasp van 1 sinaasappel
1/2 eetlepel balsamicoazijn
mespunt Dijonmosterd
3 eetlepels walnootolie
50 gram rucola
50 gram veldsla
15 gram verse basilicum
100 gram gerookte eendenborstfilet
25 gram walnoten, grofgehakt
Bereiding
Kook de sugarsnaps in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Breng sinaasappelsap en -rasp aan de kook en laat het sap tot de helft inkoken. Schenk het daarna in een schaal, laat het afkoelen en klop het met de mosterd, olie, azijn en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de sugarsnaps, rucola, veldsla en basilicumblaadjes erdoor. Verdeel de salade over 2 borden en leg de plakjes eendenborst er losjes op. Strooi de noten erover.