Ingrediënten (4 personen)
4 pan bagnat bollen
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie extra vièrge
1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
1 grote tomaat, in blokjes
1/4 komkommer, in blokjes
1/2 gele paprika, in blokjes
100 gram gemengde sla
1 bosuitje, in ringetjes
2 blikjes tonijn op olie (à 185 g), uitgelekt
2 eetlepels kappertjes
2 gedroogde tomaatjes, in reepjes
6 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
Bereidingswijze
Klop in een kom de knoflook met citroensap, olijfolie, oregano en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de tomaat, komkommer en paprika met de gemengde sla en bosui door de dressing. Snijd 4 bollen open, hol ze iets uit en verdeel de salade erover. Verdeel de tonijn met de kappertjes, gedroogde tomaatjes en olijven over de salade. Zet de bovenkanten van de broodjes erop en druk de bollen licht aan.