Ingrediënten (2 personen)
100 gram gemengde sla
2 tomaten
150 gram gare koude sperziebonen of uit blik of pot
1 (rode) ui
1 koude gekookte aardappel
100 gram tonijn uit blik
6 olijven
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
zout en peper
Bereiding
Verdeel de sla over 2 bordjes. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in partjes. Pel de ui en snij deze in dunne ringen. Snij de aardappel in blokjes. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, (olijf)olie, mosterd, peper en zout. Rangschik de tomaten, boontjes, aardappel, tonijn en olijven op de sla en sprenkel de dressing erover.
Serveertip: lekker met warm donkerbruin brood. Of schep als lunch de ingrediënten voorzichtig in een schaal door elkaar en vul vier opengesneden pitabroodjes met de salade.