Ingrediënten (2 personen)
2 grote punten Turks brood
1/2 komkommer
2 eetlepels verse muntblaadjes
150 gram Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
versgemalen peper
100 gram gebraden (runder)gehakt (vleeswaar)
2 geroosterde paprika’s (uit pot), in repen
Bereiding
Snijd de helft van de komkommer in plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Halveer de rest van de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak 1 eetlepel munt fijn. Schep de stukjes komkommer met de munt door de Griekse yoghurt en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de punten Turks brood open en bestrijk de bovenkanten dun en de onderkanten royaal met de tzatziki. Vouw de plakjes gehakt losjes dubbel en leg ze op de onderkanten van het brood. Verdeel de plakjes komkommer, paprikarepen en blaadjes munt over het gehakt en leg de bovenkanten van het brood er weer op. Leg de sandwiches op 2 borden.