Schorseneren met champignons

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Schorseneren met champignons

Het is de tijd bij uitstek voor lekkere warme lunchgerechten. Deze voedzame ‘salade’ van schorseneren en champignons heeft juist dat winterse karakter. Wanneer u de schorseneren vooraf kookt, is dit gerecht in alle drukke tijdens de lunch ook nog snel uit te serveren. Een heerlijke winterse combinatie.

Ingrediënten (2 personen, dinerporties)

400 gram schorseneren
2 eetlepels azijn
2 eetlepels melkzout
150 gram champignons
klontje margarine of boter
1-2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel verse dragon (of 1 theelepel gedroogde dragon)

Bereidingswijze

Schil de schorseneren met een dunschiller. Doe eventueel plastic handschoenen aan. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waaraan een scheut azijn is toegevoegd. Snij de schone schorseneerwortels in stukken van 5 centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in circa 20 minuten gaar. Maak de champignons ondertussen schoon en snij ze in vieren. Laat de schorseneren uitlekken in een vergiet. Verhit de margarine of boter in een (hapjes)pan en bak de champignons even aan. Doe de schorseneren ook in de pan en laat de groenten met de tomatenpuree en de fijngeknipte verse of de gedroogde dragon circa 10 minuten zachtjes bakken. Serveer met lekker warm robuust brood en wat boter in een schaaltje.

Bereidingstijd

Ongeveer 40 minuten.

Tip

Je kunt ook de schorseneren eerst circa 20 minuten in de schil koken, daarna afspoelen met koud water en de schil eraf stropen. De schil laat dan gemakkelijk los. De schorseneren kunnen ook vooraf worden gekookt.

Foto en receptuur: AGF Promotie Nederland

Overig nieuws