Sheraton Amsterdam Airport Hotel zet de toon voor een duurzamere toekomst met de introductie van ‘Gouden Brood’, een innovatief bierconcept waarbij overtollig brood uit de keukens van Sheraton Amsterdam als voornaamste ingrediënt wordt gebruikt. Met dit nieuwe initiatief wil Sheraton Amsterdam een deel van de voedselverspilling terugdringen en zijn steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Het ‘Gouden Brood'-bier zal vanaf eind september verkrijgbaar zijn in alle horecavoorzieningen van het hotel op Schiphol.
Het idee voor ‘Gouden Brood’ kwam voort uit een deelname van het Sheraton Amsterdam-team aan de jaarlijkse Thrive Drive wedstrijd van Marriott Hotels – het moederbedrijf van Sheraton Hotels. Deze wedstrijd is gericht op het stimuleren van duurzame innovaties binnen de hotelgroep. Na talloze brainstormsessies en creatieve inspanningen bracht het team van Sheraton Amsterdam Airport Hotel, dit idee tot leven. Het concept werd geselecteerd voor de Europese competitie en belandde als één van de finalisten in de EMEA-wedstrijd. Uiteindelijk werd 'Gouden Brood' tot winnaar uitgeroepen, waardoor het Sheraton Amsterdam-team met de overwinning zijn visie kon verwezenlijken.
"Met Het Gouden Brood willen we niet alleen smaakvolle bieren aanbieden, maar ook een krachtige boodschap uitdragen met betrekking tot verantwoorde consumptie en een milieubewust leven", aldus Paul Chevalier, General Manager van Sheraton Amsterdam Airport Hotel. "Dit project is het resultaat van onze toewijding aan duurzaamheid en onze wens om een verschil te maken in de wereld."
Bierbrouwen van 60 kilo brood
Om het duurzame bierconcept tot leven te brengen, heeft Sheraton Amsterdam de handen ineengeslagen met een lokale bierbrouwerij die beschikt over de benodigde expertise waar het gaat om brouwen van bier met brood. "Samen met de brouwerij hebben we het bierrecept gecreëerd met zorg voor de smaakvoorkeuren van onze hotelgasten en de reeds beschikbare bieropties in ons hotel." aldus Paul. "Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een verfrissende American Pale Ale.”
Het brouwproces van de American Pale Ale 'Gouden Brood' (alc. 5,2% vol) duurt in totaal drie maanden. Tijdens het brouwen worden traditionele ingrediënten voor bier brouwen gebruikt, maar het verschil met soortgelijke bieren zit in de 60 kilogram overtollig brood uit de keukens van Sheraton Amsterdam dat gebruikt wordt. Deze broodresten vervangen in het recept een deel van het traditionele ingrediënt gerstemout. Hierdoor krijgt het bier een uniek karakter en is het tegelijkertijd een duurzame keuze voor gasten.
Elke slok is een stap naar een groenere toekomst
Het resultaat van Sheraton’s inzet voor een groenere toekomst is een fruitig blond biertje waarbij de smaken van het brood naadloos samengaan met de zorgvuldig gekozen ingrediënten. ‘Gouden Brood’ kenmerkt zich door een subtiele bitterheid die wordt gecompenseerd door de frisse citrustonen van grapefruit.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.