Sjalotten tarte tatin

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Sjalotten tarte tatin

Ingrediënten

300 g sjalotten
40 g boter 
3 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels rode port
1 pijpje kaneel
2 takjes rozemarijn
zout
peper
2/3 blikje croissantdeeg

Bereiding

Warm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten, maar laat de wortelbasis intact. Smelt de boter in een hapjespan. Stoof hierin de afgedekte sjalotjes zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg poedersuiker toe en bak op een wat hoger vuur onafgedekt tot de suiker met de boter begint te verkleuren. Schep om en voeg rode port, kaneel, takjes rozemarijn en zout en peper toe. Doe alles over in de taartvorm. Rol het deeg uit over de sjalotten in de vorm. Druk het deeg tussen de rand van de vorm en de sjalotten. Prik gaatjes in het deeg. Bak de taart in 15 minuten goudbruin. Laat 5 minuten afkoelen en keer om op een bord. Verwijder de rozemarijn en de kaneel en serveer warm.

Overig nieuws