Chef-kok Arturo Dalhuisen heeft restaurant Voltaire* in Culinair Landgoed Parc Broekhuizen enkele weken geleden verlaten. Zijn werk is vanaf dat moment overgenomen door sous-chefs Ivanildo Kamperveen en Falco Lens. De Telegraaf meldt dat het vertrek van Dalhuisen niet zonder slag of stoot tot stand is gekomen. Anita Bos, voormalig general manager van het restaurant, verliet Parc Broekhuizen in Leersum al in juni.
Soenil Bahadoer, bekend van De Lindehof** in Nuenen, komt Parc Broekhuizen per direct helpen. Hij zal ervoor zorgen dat het, inpandige, restaurant Voltaire verder kan nu de presentatie van de nieuwe Michelinsterren eraan zit te komen.
De chef uit Nuenen sprak zich uit tegen De Telegraaf: "Ik ga als consulent optreden en ik ga zorgen dat ze die ster houden. Ik richt me alleen op restaurant Voltaire. Dat doe ik op mijn vrije dag in de week. Een van mijn jongens werkt er namelijk: Ivanildo, en die heeft mij benaderd.”
Daarnaast liet Bahadoer wat vallen over andere chefs die zijn benaderd: "Topchefs, maar ik denk dat die het moeilijk vinden om te combineren."
Michelin
Of het vertrek van Dalhuisen slecht nieuws betekent voor de Michelinster van het restaurant is niet bekend. In 2023 vernieuwde Michelin de procedure waardoor restaurants met nieuwe chefs voortaan opnieuw moeten laten zien wat zij te bieden hebben. Zo verloor Pure C, het voormalig restaurant van Sergio Herman, hun Michelinsterren na het vertrek van chef-kok Syrco Bakker.
Tijdelijke samenwerking
“Ik heb ruim drie jaar met chef Soenil bij De Lindehof mogen koken, waardoor we elkaar goed kennen. Ik heb erg veel van hem geleerd waarna ik vanaf 2022 mijn kennis verder heb uitgebreid in Restaurant Voltaire. Ik ben heel blij dat Falco en ik, samen met Soenil, nu de kans krijgen om de eigen signatuur van Voltaire verder te ontwikkelen", meldt Kamperveen.
Lens: “De samenwerking met Ivanildo is vanaf het begin heel erg goed. We voelen elkaar goed aan en we dagen elkaar regelmatig uit om het beste uit ons beiden naar boven te halen. Na mijn werkervaring in meerdere toprestaurants kijk ik uit naar wat de betrokkenheid van topchef Soenil ons team zal bieden zodat wij Restaurant Voltaire nog beter op de kaart kunnen zetten. Onze nieuwe creaties zullen de smaakpapillen flink aan het werk gaan zetten!”