Soep van geroosterde rode en gele paprika

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Soep van geroosterde rode en gele paprika

Ingrediënten (4 personen)

2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
1 rode ui
1 teentje knoflook
handje basilicum
1 liter groentebouillon van een blokje
olijfolie
zeezout en peper

Bereiding

Prik gaatjes in de paprika’s, leg ze in de oven en rooster ze 25 minuten op 200 graden. Doe de paprika’s in een plastic zak, knoop dicht en laat zo afkoelen. Pel hierna de schil van de paprika’s. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een soeppan en voeg ui, knoflook en later de paprika toe. Bak gedurende 2 minuten en blus af met de groentebouillon. Laat 10 minuten koken, voeg de basilicum toe en pureer het geheel tot een gladde soep. 

Overig nieuws