Soep van knolselderij

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Soep van knolselderij

Ingrediënten

250 gram knolselderij
1 kleine aardappel
wit van 1 prei
15 gram boter of margarine
1 takje verse tijm
1 takje rozemarijn
5 dl hete groentebouillon van 1 tablet
40 gram paddenstoelen
0,5 dl koksroom

Bereiding

Snijd een dikke plak van de knolselderij en schil deze. Weeg 200 gram schoon af en snijd de knolselderij in blokjes. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Smelt de boter of margarine in een schaal en bak hierin de prei, knolselderij en aardappel 2 minuten aan. Voeg de tijm en rozemarijn toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de groenten gaar worden. Pureer en zeef de soep. Maak intussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de paddenstoelen aan de soep toe en laat deze nog 2 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste minuut al roerende de koksroom toe.

Overig nieuws