Op vrijdag 18 november heropende Stenden South Africa het hotel en leerbedrijf My Pond, in het Zuid-Afrikaanse Port Alfred. Het management van dit moderne, 26 kamers tellende hotel is overgenomen door
170 hospitality management studenten. In het bijbehorende restaurant introduceert StendenÂs SVH Meesterkok Albert Kooy de ÂNieuwe Zuid-Afrikaanse keuken.
*Toonaangevend*
Net als bij het Stenden University Hotel in Leeuwarden speelt ook in My Pond duurzaamheid een belangrijke rol. General manager en Stenden alumnus Wouter Hensens geeft aan: ÂOns doel is om innovatieve en duurzame gastvrijheidservaringen te bieden die gunstig zijn voor alle stakeholders middels het leren uit de dagelijkse praktijk. We willen toonaangevend zijn in het nemen van verantwoordelijkheid voor de natuur en sociaal-culturele omgeving."
*Duurzaam concept*
Een voorbeeld van duurzaamheid is het gebruik van lokale producten. Het geserveerde bier wordt gemaakt in de lokale brouwerij en de groenten worden verbouwd in de townships, waar ook het brood wordt gebakken.
Daarnaast is het hotel op een duurzame wijze ingericht en worden zoveel mogelijk energiebesparende middelen toegepast. Met dit concept wil Stenden toekomstige hotelmanagers opleiden met een visie op duurzaamheid. Deze visie kunnen zij overdragen tijdens hun verdere carrière.
~Frank Lindner~
Stenden opent duurzaam hotel in Zuid-Afrika
21 november 2011