Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam

Auteur: redactie
Michelin Events 16 januari 2025
Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam

Hilton Amsterdam is al twaalf jaar partner van het jaarlijks terugkerende Chocolade Festival Amsterdam. Dit jaar organiseert het hotel een aantal culinaire ervaringen en evenementen waarin de veelzijdigheid van cacao centraal staat. Hiervoor sloegen ze de handen ineen met de Venezolaanse sterrenchef Enrique Limardo.  

Tot en met 15 februari serveert Hilton Amsterdam in zowel de Half Moon Lounge als Roberto’s Restaurant exclusieve gerechten geïnspireerd door cacao, samengesteld door de internationaal gerenommeerde chef Enrique Limardo. Limardo, een pionier in de moderne Venezolaanse keuken, is mede-eigenaar en executive chef van meerdere toprestaurants in Washington D.C., waaronder Seven Reasons, dat door Esquire werd uitgeroepen tot een van de meest spraakmakende restaurants van de eeuw, en het met een Michelinster bekroonde Imperfecto. 

Cacaocultuur

Limardo combineert traditionele Latijns-Amerikaanse smaken met moderne technieken en benadrukt daarbij de culturele en culinaire betekenis van cacao. Voor hem staat cacao symbool voor zijn Venezolaanse roots en gebruikt hij het om anderen kennis te laten maken met zijn cultuur. De gerechten die Limardo creëerde voor Hilton Amsterdam benadrukken zijn innovatieve aanpak. In Roberto’s Restaurant wordt bijvoorbeeld een rijke risotto geserveerd met pecorino, peper en gekarameliseerde cacaonibs, of gesauteerde foie gras met guave en wittechocoladecompote. In de Half Moon Lounge staat onder andere de Chocoa Smash Burger op het menu, met Oaxacaanse ananas’mole’ met cacao, een gebakken eitje en Old Amsterdam-kaas. 

Liefde gaat door de maag

Naast culinaire hoogstandjes kunnen gasten deelnemen aan exclusieve evenementen, zoals een intiem diner met Limardo op 4 februari. Tijdens deze avond deelt de chef zijn inspiratie en visie op de rol van cacao in de moderne gastronomie. Voor Valentijnsdag biedt Roberto’s Restaurant een speciaal cacao-menu in een warme Italiaanse setting, compleet met livemuziek en een romantische ambiance. En tijdens het festival serveert de Half Moon Lounge een tropische cacao-cocktail, met rum, cacao- en limoensap, en kokossuikersiroop, als een ode aan de veelzijdigheid van cacao.

De initiatieven van Hilton Amsterdam sluiten naadloos aan bij de missie van het Chocolade Festival Amsterdam, dat jaarlijks plaatsvindt in de Beurs van Berlage. Het festival brengt professionals en liefhebbers samen en bevordert duurzame innovatie in de cacao-industrie. Met deze bijzondere maand viert Hilton Amsterdam niet alleen de veelzijdigheid van cacao, maar ook de samenwerking met chef Limardo en het festival, waarin duurzaamheid en eerlijke productie centraal staan.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws