De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun visie over de gevolgen van COVID-19, hoe de toekomst van de branche eruitziet en hoe ze hun eigen carrière voor zich zien. Vandaag Benjamin Saunders (21) student aan de Hotelschool The Hague.
Waarom heb je gekozen voor een studie binnen de hospitalitybranche?
“Zolang ik me kan herinneren heb ik affiniteit met mensen. Door nauw contact en sociale ontdekkingen heb ik er altijd van genoten om bij anderen te zijn. Toen ik al mijn interesses en sterke punten verzamelde, opende ik een deur naar de wereld van gastvrijheid en daarmee een wereld waarin de vaardigheden, constante sociale omgang en ontdekkingen van mensen dagelijkse kost zijn. Ik studeer aan Hotelschool The Hague en heb er bewust voor gekozen om mijn kennis van de branche uit te breiden en om nieuwe vaardigheden te verwerven.”
Heb je, ondanks COVID-19, vertrouwen in het vinden van een geschikte baan zodra je afstudeert?
“Covid-19 heeft de wereld geschokt en heeft vraagtekens gezet bij eerdere gewoontes en processen die de maatschappij had. Ook met betrekking tot onze reizen en sociale bewegingen. Het heeft onze huidige normen en waarden op de proef gesteld en blijft obstakels en wegversperringen opwerpen in onze zoektocht om terug te keren naar wat wij noemen de normaliteit. Ondanks de regels en beperkingen die COVID-19 heeft gesteld, handhaaf ik echter een optimistische, openhartige en zelfverzekerde benadering van de situatie.”
Denk je dat de COVID-19-crisis blijvende veranderingen in de hospitalitybranche teweeg zal brengen?
“De hotelindustrie waar wij deel van uitmaken bestond al lang voordat deze crisis ontstond. De internationale hotellerie heeft twee wereldoorlogen, een wereldwijde depressie en een koude oorlog overleefd. Er zullen ongetwijfeld blijvende veranderingen plaatsvinden als gevolg van de COVID-19-crisis, bijvoorbeeld veranderingen en verbeteringen in de hygiëne, en veel van deze veranderingen zullen een positief effect hebben op onze industrie.”
Wat zijn je ambities? Denk je dat je over 10 jaar (nog) in het hotelwezen werkt?
“Binnenkort studeer ik af. Misschien ben ik een van de weinige studenten die nog steeds erg gepassioneerd en enthousiast is om een carrière in de horeca na te streven. Veel van mijn vrienden, medestudenten en collega’s zijn op zoek naar een carrière die niet binnen een hotel-restaurant structuur liggen. Ik zie mezelf groeien in mijn dienstverlening naar mensen toe. Over 10 jaar zal de branche weer veranderd zijn, met nieuwe manieren om gasten te verrassen, processen uit het verleden te vernieuwen en aan nieuwe verwachtingen te voldoen. Ik zal hopelijk een baan hebben binnen de hotelbranche om deel uit te maken van de volgende creatieve golf.”
Benjamin Saunders (21) is vierdejaarsstudent aan Hotelschool The Hague
Blijf je graag op de hoogte?
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.