De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun visie over de gevolgen van COVID-19, hoe de toekomst van de branche eruitziet en hoe ze hun eigen carrière voor zich zien. Vandaag Isabel Rözer (21) studente Hotel Management aan de Breda University of Applied Sciences.
Waarom heb je gekozen voor een studie binnen de hospitalitybranche?
“In 2016 ben ik op zoek gegaan naar een vervolgopleiding en al vrij snel kwam ik deze opleiding tegen. Gelijk vanaf de eerste informatiesessie wist ik het zeker: deze opleiding wil ik volgen. Het enthousiasme, de passie en de spontaniteit van de presentatie sprak me ontzettend aan. Daarnaast heb ik altijd affiniteit gehad met de horeca en met gastvrijheid. Van kinds af aan was ik al erg nieuwsgierig en vond ik het heerlijk om uit eten te gaan of om een kijkje te nemen in de keuken. Toen ik uiteindelijk in de horeca kwam te werken merkte ik dat ik er alles aan wilde doen om gasten de beste ervaring te geven en daarover meer te leren. Daarnaast was het ook een erg brede opleiding, waardoor er veel mogelijkheden zijn na het afstuderen. Een pluspunt wat er nog bij kwam was de fantastische stad Breda, waar ik nu ook nog steeds met veel plezier woon. Al deze aspecten samen vormden mijn keuze voor de opleiding.”
Heb je, ondanks COVID-19, vertrouwen in het vinden van een geschikte baan zodra je afstudeert?
“Dit is een onderwerp waar ik de laatste tijd veel over nadenk. Gelukkig studeer ik af in de zomer, dus is er een grote kans dat dan het normale leven hopelijk weer aantrekt. Helaas denk ik wel dat dan nog lang niet alles gelijk normaal zal zijn, dus maak ik me af en toe wel zorgen of er wel genoeg aanbod zal zijn op de banenmarkt. Gelukkig ben ik ervan overtuigd dat voor iedereen uiteindelijk ergens een juiste plek is, dus mijn vertrouwen is er desondanks nog wel.”
Denk je dat de COVID-19-crisis blijvende veranderingen in de hospitalitybranche teweeg zal brengen?
“Op dit moment volg ik een minor over Revenue en Asset Management, hierdoor krijgen we ook veel gastcolleges van verschillende managers in de hospitality industry. Zij geven ons vaak een kijkje in hoe hun dagelijkse werkzaamheden veranderd zijn en hoe moeilijk het op dit moment is. Ook op mijn werk zie ik dat er veel veranderd is. Sommige gasten zijn wat banger om uit eten te gaan, en sommige gasten houden zich juist niet aan de maatregelen in de horeca. Dit veroorzaakt soms lastige situaties. Gelukkig denk ik dat deze situaties snel voorbij zullen zijn zodra alles weer terug naar normaal gaat. Helaas zal de financiële achterstand wel nog gevolgen hebben, maar dit zal niet blijvend zijn. Desondanks heb ik er alle vertrouwen in dat iedereen de hospitality industry zal steunen zodra alles weer aantrekt, en dat er weinig blijvende veranderingen zullen zijn.”
Wat zijn je ambities? Denk je dat je over 10 jaar (nog) in het hotelwezen werkt?
“Mijn ambities liggen op dit moment zeker in de hospitality industry. Ik zou het ook erg interessant vinden om na mijn studie ervaring op te doen in verschillende afdelingen van een hotel en daar de komende jaren te ontdekken wat goed bij mij past.”
Isabel Rözer (21) studeert International Hotel Management aan de Breda University of Applied Sciences.
Blijf je graag op de hoogte?
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
HM302020