Burgers zijn hot. De hamburgerzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en het kan geen kwaad om jouw eigen burgermenu een update te geven. We geven je een niet-alledaagse suggestie.
Ingrediënten (voor vier personen)
400 g tartaar
1 ei
3 eetlepels paneermeel (met kruiden)
1 rijpe avocado
2 paprika's (geroosterde, uit een pot)
4 broodjes (meergranen)
1 eetlepel olie
50 g rucola
4 plakjes geitenkaas (van ½ cm dik)
8 eetlepels knoflooksaus
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Bereiding
Meng de tartaar met het ei, het paneermeel en zout en versgemalen peper en vorm er 4 platte schijven van. Halveer de avocado, verwijder de pit, trek de schil eraf en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de geroosterde paprika's in dunne repen. Snijd de broodjes open. Verhit een grillpan goed heet. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de burgers met olie en rooster ze in de hete pan aan beide kanten bruin en in 4-5 minuten rosé. Verdeel de rucola en de burgers over de broodjes en leg de kaas op de burgers. Schuif de broodjes kort onder de hete grill zodat de kaas een beetje smelt. Verdeel tenslotte de knoflooksaus, de avocado en de paprika erover.