Op 26 mei 2025 worden de iconische Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam omgetoverd tot het meest prestigieuze culinaire evenement van Nederland: 10 jaar The White Room Michelin Festival. Tijdens dit bijzondere jubileumevenement verwelkomen de Wintertuin en de Grand Ballroom meer dan 15 Michelin-sterrenchefs uit binnen- en buitenland, die hun Signature Dish presenteren bij een eigen food station.
De setting, in deze negentiende eeuwse Wintertuin en Grand Ballroom met indrukwekkend glaswerk en smeedijzeren details, biedt een betoverend decor voor deze avond vol culinaire verfijning, met de food stations die voor een informele festival vibe zorgen. Tijdens dit exclusieve festival waar The White Room het 10-jarig jubileum viert, laat het Michelinsterrenrestaurant zien dat dit synoniem staat voor verfijnde gastronomie en culinaire innovatie. Het festival introduceert een streetfood-concept op sterrenniveau, waarbij gasten langs verschillende stations lopen en kennismaken met een ongeëvenaarde verscheidenheid aan gastronomische hoogstandjes. Elk gerecht wordt zorgvuldig samengesteld door de deelnemende sterrenchefs en geserveerd met bijpassende wijnen, geselecteerd door gerenommeerde sommeliers.
Een line-up van sterrenchefs
Onder de sterrenchefs bevinden zich culinair adviseur van The White Room Jacob Jan Boerma*** (bovendien ook chef van Restaurant Fine Fleur*) en Chef de Cuisine Tristan de Boer van The White Room*. Daarnaast staan de meest voornaamste internationale sterrenchefs op de line-up als Stefan Heilemann van Restuarant Widder** (CH), Benoit Carcenat- Restaurant La Table de Valrose** (FR) en Thomas Buehner - Restaurant La Vie*** (DE). Op 26 mei staan er meer dan 15 sterrenchefs klaar om een onvergetelijke avond samen te koken. Een mogelijkheid om kennis te maken met een ensemble van internationale sterrenchefs op wereldniveau.