Nog heel even en het nieuwe restaurant van Hilton Rotterdam opent de deuren. Als oer-Rotterdams icoon wilde Hilton haar stadsgenoten graag betrekken bij het bedenken van een naam en riep een wedstrijd uit. Inmiddels is een selectie van tien namen bekend en is het aan de jury om daar dé naam voor het restaurant uit te kiezen. De nieuwe naam moet uiteraard aan enige voorwaarden voldoen: hij moest het internationale karakter van de stad weergeven en natuurlijk passen bij het karakter van de nieuwe zaak. Op 30 juni wordt de naam bekend gemaakt tijdens de feestelijke opening van het restaurant, dat onder leiding staat van chef-kok Stephan Nijst. De bedenker van de winnende naam ontvangt een sterrenwaardig prijzenpakket en is uiteraard te gast bij de onthulling.
Eregast
Het nieuwe restaurant van Hilton riep heel wat inspiratie op bij de Rotterdammers. Het restaurant gaat onder leiding van de gedreven chef Stephan Nijst koken met lokale producten en zal daarbij op een vernieuwende wijze de seizoenen volgen. De wisseling der seizoen zal niet alleen op de kaart merkbaar zijn, maar is op alle fronten in het restaurant duidelijk. Bij zo’n concept hoort een sprekende naam, die zowel Engels als Nederlands mag zijn, als hij maar wel herkenbaar is voor elke nationaliteit. De inzendingen konden gepost worden op een speciale Facebookpagina, bij voorkeur met uitleg. Inmiddels heeft een eerste selectie plaatsgevonden, waar een top tien van kanshebbers uit is voortgekomen. Hieronder de tien gekozen namen in willekeurige volgorde:
Pure
Klei
XDock
Ne9en
Can
Roots
Cool
Conrad’s Kitchen
Rotonde
Het Palet
De bedenker van de beste naam wordt beloond met een volledig verzorgd diner in het nieuwe restaurant aan de Chef’s Table. Bovendien is de winnaar eregast tijdens de officiële opening op 30 juni. Daarnaast krijgt de bedenker van de beste naam een overnachting van twee personen in de presidentiele suite van het Hilton cadeau.