Turkse hamburger

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Turkse hamburger

Ingrediënten 

400 gram rundergehakt
4 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
1 eetlepel djinten (gemalen komijn)
6 eetlepels paneermeel (met kruiden)
1 ei
2 teentjes knoflook
2 dl yoghurt (Turkse roomyoghurt)
1 eetlepel zonnebloemolie
3 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
zout en peper

Bereiding

Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Meng het gehakt met de koriander, de komijn, het paneermeel en het ei. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er platte schijven van. Verdeel de pijnboompitten over de gehaktschijven, vouw het gehakt eromheen en vorm er vervolgens hamburgers van. Pel de knoflook en pers de teentjes boven de yoghurt uit. Voeg korianderblad, zout en versgemalen peper naar smaak toe en zet de saus in de koelkast. Bestrijk de hamburgers met de olie en rooster ze op het rooster aan beide kanten bruin en in ± 8 minuten gaar. Serveer de burgers met de knoflooksaus. Lekker met Turks brood (pide) en een salade van ijsbergsla, zwarte olijven, komkommer en tomaat.

Overig nieuws