Ui met roquefort en peer

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Ui met roquefort en peer

Ingrediënten (2 personen)

2 zoete uien
75 gram blauwader kaas
olie
30 gram rucola
2 bolletjes gember
1 peer

Bereiding

Laat de grill heet worden (225°C). Pel en halveer de uien; laat hierbij de steelaanzet heel. Kook de uien circa 3 minuten. Verkruimel de kaas. Haal de rokken van de ui los en zet ze als schuitjes in een ovenvaste schaal. Bestrijk ze met wat olie. Vul de schuitjes met de kaas. Grill de gevulde schuitjes 6 minuten en laat ze daarna iets afkoelen. Verdeel intussen de rucola over de borden. Snijd de gember in plakjes. Schil de peer, steek er met de meloenbolletjessteker balletjes uit en leg ze met de plakjes gember op de rucola. Zet er de gegrilde schuitjes ui op en serveer direct.

Overig nieuws