Van der Valk Hotel Tiel neemt vandaag de nieuwe Skybar in gebruik. Deze gaat SIXX heten en moet de mooiste van Nederland worden. Skybar SIXX neemt de gehele bovenste etage van de 55 meter hoge hoteltoren in beslag. Over de timing van de opening is nagedacht: de spectaculaire skybar voor feesten, thema-avonden en bedrijfsuitjes, gelegen op de zestiende verdieping, opent niet toevallig op de zesde van de tiende maand.
Annabel van der Valk, 23 jaren jong, leeft al vanaf het afronden van haar studie naar de opening toe. Haar ideeën over de ultieme hospitalitybeleving worden, met de voltooiing van de skybar in Tiel, werkelijkheid. Annabel van der Valk heeft ambitieuze plannen. SIXX moet uitgroeien tot mooiste skybar (of rooftopbar) van Nederland. Als deze onderscheiding eenmaal in de wacht is gesleept, wil de jonge onderneemster ook hoge ogen gooien tijdens Europeese wedstrijden, waarin de mooiste en beste skybar wordt verkozen. Annabel: “Ons 360 graden panoramaview geeft een fenomenaal uitzicht richting Nijmegen, Den Bosch, Utrecht en de Utrechtse Heuvelrug. De inrichting van SIXX is gebaseerd op de ‘sky’, de kleuren van de lucht op mooie winterdagen zijn terug te vinden in het interieur en de opvallende verlichting van Moooi haalt de sterren van buiten naar binnen.. Samen met onze architect Jeff van Riel heb ik me helemaal uit mogen leven!”
Bedrijven kunnen de skybar op maandag, dinsdag en woensdag exclusief huren voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, presentaties of trainingen. Van donderdag tot en met zondag opent SIXX de deuren voor het grote publiek met onder andere thema avonden.
De inspiratie voor het menu van de skybar komt uit meerdere werelddelen. Zo bestaat het uit Japanse sushi, Zeeuwse oesters, Spaanse Ibérico ham, Yakatori op oosterse wijze, Old Amsterdam kazen en spierinkjes. Voor de benaming van de cocktails komt de inspiratie uit ‘the sky’. Op het Skycocktail-menu vind je een Star, Moon, Jupiter en meerdere hemelse verrassingen.
Succesvol eerste jaar
De opening van de skybar volgt iets meer dan twaalf maanden na de opening van het nieuwe hotel. General manager Jan Rutgers kijkt terug op een bijzonder succesvol eerste jaar.
Laatste loodjes
Niet alleen met de skybar onderscheidt het hotel zich. Met het nieuwe concept Van der Valk Vitaal, speelt Van der Valk in op vragen vanuit de markt. Met als missie ‘gezond worden, gezond zijn en gezond blijven’, biedt Van der Valk Vitaal een innovatief concept aan.
Met de werkzaamheden aan Hotel Tiel zijn nog niet helemaal afgerond. Binnenkort worden op het dak van het hotel zonnepanelen aangelegd. Begin volgend jaar legt Van der Valk de laatste hand aan het bruisende middelpunt in de Betuwe.
Annabel: “We zitten best lang in de bouw, maar elke keer als er iets af is, is het een feestje. Dan kunnen we weer iets nieuws aan onze gasten laten zien.”