Logis Hotels viert haar vijfjarig bestaan in Nederland. De van origine Franse keten van onafhankelijke hotel-restaurants beschikt in Nederland over 18 leden. Logis Hotels is vertegenwoordigd in 8 provincies, met accommodaties van Hoogezand tot Valkenburg en van Schoorl tot Barchem. De kleinschalige hotels bieden de internationale én Nederlandse vakantieganger een sfeervol en persoonlijk alternatief. Met prestigieuze culinaire onderscheidingen en nieuwe producten zoals Maison by Logis, Insolite by Logis en Logis Uitjes, is Logis Hotels klaar voor een succesvol nieuw jaar op de Nederlandse markt.
Persoonlijke service
Logis Hotels richt zich specifiek op vakantiegangers die kiezen voor een bestemming buiten de gebaande paden, mét persoonlijke service: “Onze hoteliers zijn letterlijk de gastheer en gastvrouw: bij aankomst in onze hotels wordt je hartelijk welkom geheten door een vast team. Van tips over de mooiste fietsroutes en leukste markten tot het reserveren van tickets voor een uitverkocht festival: Logis Hotels behoort tot de lokale incrowd, een absolute meerwaarde voor onze gasten”, aldus Wim Wildeboer National Account Manager Logis Hotels Nederland. “Van de organisatie van het Wereldkampioenschap Tafel IJshockey in Strandhotel Camperduin komende zomer tot wandeltochten onder leiding van een boswachter bij Logis Hotel de Brabantse Biesbosch: onze hoteliers zijn de smaakmakers van het hotel. En dat weten onze gasten te waarderen, Logis Hotels kan rekenen op een groot aantal repeat visitors”, aldus Wildeboer.
Logis Hotel van het Jaar
Logis Restaurant-Hotel de Tuinkamer, onder leiding van Jos en Ria Weel, sleepte de titel Logis Hotel van het Jaar 2016 in de wacht. “Wij zijn overdonderd door deze prachtige onderscheiding. Wij gaan alles op alles zetten om in het komende jaar onze titel meer dan waard te maken, richting onze gasten én onze collega’s!”, aldus Jos Weel. De Tuinkamer neemt het stokje over van Logis Hotel Lunia in Oldeberkoop (2015). “Alle Logis Hotels zijn familiebedrijven of in handen van ondernemers pur sang. Met de titel Logis Hotel van het Jaar willen wij de fantastische vakmensen achter het hotelsucces extra in het zonnetje zetten”, aldus Wildeboer.
Culinair toptalent van eigen bodem
Onder leiding van Gillles Goujon, een gerenommeerde Franse chef-kok met maar liefst drie Michelinsterren op zijn naam en lid van de gerenommeerde Meilleurs Ouvriers de France, heeft een team van culinaire topjournalisten de gastronomische kwaliteit van het internationale Logis Hotels netwerk beoordeeld, waaronder de Nederlandse restaurants. Niet alleen het culinaire aspect van de hotel-restaurants werd beoordeeld, ook de kwaliteit van de service, de sfeer en de inrichting werden gerecenseerd. Logis Hotel Restaurant De Bokkepruik en Logis Restaurant-Hotel De Tuinkamer prolongeerden de titel Table Distinguée.
Nieuwkomer Clemens Kuipers, chef-kok van Logis Hotel de Zwaan in Delden, werd bekroond met Vier Stoofpotjes voor veelbelovend talent. “Dit is een fantastische beloning voor ons team en een extra motivatie om onze gasten in 2017 verder te overtuigen van onze culinaire plannen”, aldus Kuipers.
Stem van het MKB
Logis Hotels heeft zich de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een belangrijke speler binnen de Nederlandse hospitality branche. Als lid van de Directie Overleg Ketenbedrijven brengt Logis Hotels de stem van de lokale ondernemer over, met succes. “Logis Hotels is voor ons van wezenlijk belang als de stem van het MKB binnen Horeca Nederland“, aldus Hans van der Kooij, sectormanager Koninklijke Horeca Nederland.